La crisi del coronavirus està suposant un cop dur a la societat. Als problemes sanitaris se suma la incertesa sobre la situació laboral que viuen centenars de persones. Conceptes com ERTOs, teletreball, renda bàsica, drets a ajudes, d’entre altres, s’ha colat en el dia a dia dels ciutadans que afronten aquestes setmanes amb molts més dubtes que certeses...
Primer de tot, s’ha de conèixer què vol dir i què significa estat d’alarma així com quines són les conseqüències que té. A aquest enllaç teniu el decret aprovat el 14 de març amb tota la informació: https://www.boe.es/eli/es/rd/2020/03/14/463
A la pàgina web del Ministeri de Treball i Economia http://www.mitramiss.gob.es/ hi ha informació actualitzada sobre temes laborals i el Decret https://boe.es/boe/dias/2020/03/18/pdfs/BOE-A-2020-3824.pdf#BOEn recull les mesures laborals urgents i extraordinàries adoptades pel Govern el passat 18 de març per fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19.
Per altra banda, a la pàgina web del Departament de Treball de la Generalitat https://treball.gencat.cat/ca/inici/ hi ha també un munt d'informació actualitzada i molt útil. Us recomanem molt especialment l’enllaç: https://treballiaferssocials.gencat.cat/web/.content/01departament/coronavirus/pmf-ambit-laboral-coronavirus.pdf.
Un document de deu pàgines, que es modifica permanentment, sobre les preguntes i dubtes més freqüents amb les respostes dels tècnics i responsables del Departament. Depenent de la situació laboral, aquest enllaç deriva a altres pàgines d’interès i té respostes tant per treballadors autònoms com pels que ho fan per compte d’altri, per empreses, etc. A més ofereix informació sobre renda bàsica, sobre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i altres organismes i recursos. La pàgina està ordenada de manera molt clara i senzilla oferint un servei molt pràctic i valuós.
Us animen a donar-la un cop d’ull si necessiteu buscar respostes laborals, ja que aquesta pàgina ofereix un resum molt encertat sobre totes aquelles qüestions que ens preocupen.
A més, trobareu més informació a les pàgines web dels sindicats (CCOO, UGT, CGT, Intersidical CSC, etc.) i diàriament a través dels mitjans de comunicació. Això si, s'ha d'anar amb compte amb les fake news. No tot el que es publica és oficial, ni cert. Estar ben informat és ara més important i necessari que mai.
Eviteu les notícies falses seguint unes senzilles recomanacions que us deixem a continuació:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada