Passa al contingut principal

Recursos culturals en línia


Les xarxes socials s’han omplert de comentaris i vídeos humorístics sobre el confinament pel coronavirus. Tantes hores sense sortir de casa han fet despertar la inventiva a les xarxes, que estan plenes de vídeos, bromes i comentaris humorístics. La cultura també aporta el seu gra de sorra en clau d’humor per intentar que aquests dies siguin una mica més divertits. Us deixem un recull de propostes per gaudir els dies que ens queden a casa amb, almenys, amb un somriure.

  • Tricicle ofereix en obert els seus espectacles per ajudar a passar el confinament. La companyia teatral Tricicle ha penjat a YouTube l'obra Sit, després que  se suspenguessin les últimes funcions d'Hits al Teatre Coliseum a causa de la pandèmia de coronavirus. Sit és, segons els components de Tricicle, “un homenatge a la cadira que, en aquests temps en què toca estar més asseguts del que ens agradaria, sembla d'allò més oportú". Els integrants han afirmat que la seva intenció és penjar un dels seus espectacles cada setmana amb l'esperança que aquesta situació d'emergència no es prolongui més de vuit setmanes perquè només tenen vuit espectacles: "El que s'ha dit, les penes amb rialles, són menys". 
  • Si visiteu el web d'El Born Centre de Cultura i Memòria, o bé si seguiu l'activitat del centre mitjançant Twitter, Instagram o Facebook, podreu anar gaudint de les obres que formen part de l'exposició actual, Perich (1941-1995). Humor amb ulls de gat, i que mentre duri el confinament s'aniran difonent sota l'etiqueta #PerichAcasa. 
  • Coronavideos: Historias confinadas, la web sèrie que aporta un to de comèdia al confinament. La nova web sèrie d’El Terrat s’emet cada dilluns, dimecres i divendres, a les sis de la tarda, quan pengen un nou capítol al canal de YouTube. La sèrie, protagonitzada per Cristian Valencia, Alba Ribas, Sílvia Abril, Toni Acosta i Jon Arias, entre d’altres, aporta un to de comèdia al confinament. 
  • La competència és un programa radiofònic d’humor basat en l’actualitat que RAC-1 emet des de l’any 2009. Dirigit i presentat per Òscar Andreu i Òscar Dalmau, el programa s’emet de dilluns a divendres de dotze a una del migdia. Durant aquests dies, també han continuat generant continguts i, ara des de casa, continuen aportant petites dosis d’humor diàries amb totes les novetats sobre el coronavirus 2019.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La noche fenomenal, de Javier Pérez Andújar

JAVIER PÉREZ ANDÚJAR (St. Adrià,1965) És un escriptor, que ha escrit tant novel·les com assaig, ha fet de traductor, de redactor de revista, ha participat en programes literaris en TV i ràdio, ha fet d'editor... És un amant de la novel·la popular, en totes les seves manifestacions... Però sobretot, és un escriptor de barri. Sinopsi L'equip d'un programa de televisió dedicat als fenomens paranormals descobreix que uns fets anòmals, fins llavors mai registrats, es fan realitat a la mateixa Barcelona des de la qual emet. Al mateix temps la ciutat és assotada sísmicament per la meteorologia i per la sobtada irrupció de personatges procedents d'una altra Barcelona, que vénen a demanar-los auxili als integrants de La noche fenomenal , que així és com es diu el programa d'aquest grup d'amics. Si no coneixíeu a l'autor abans, aquesta serà una molt bona oportunitat.  La noche fenomenal   és el seu últim llibre, però té d'altres fantàstics: Paseos

Busques un regal diferent? Regala Cultura

 

La memòria de l'arbre, de la Tina Vallès

L'avi Joan era rellotger. «Encara ho sóc!», rondina ell. El rellotger del poble. Li agrada dir que Vilaverd anava a l'hora gràcies a ell. I jo me'l crec. Me'l crec i em pregunto si ara que els avis viuen amb nosaltres, al poble són les cinc quan han de ser les cinc o minut a minut van perdent el temps de vista. La memòria de l'arbre  és un llibre que ens parla del temps i dels records, farcits de detalls, minuciosos, que són els que desenvolupen la història amb els ulls d'en Jan, un nen que ens parla del seu avi i la seva pèrdua de memòria. A l'inici ens trobem amb una cita de Roberto Piumini, l'escriptor i pedagog italià: «Un nen és un lloc ben bonic per viure». I capítol a capítol, la Tina Vallès, ens convida a instal·lar-nos-hi, com si estiguéssim a casa nostra. El 17 d'octubre farem el club de lectura sobre aquest llibre i ens acompanyarà l'autora! Fitxa del llibre: Títol La Memòria de l'arbre / Tina Vallès Autor Vallès, Ti