Passa al contingut principal

Recomanacions eBiblio



En eBiblio no tenim tot el que hi ha a les biblioteques, però hi ha coses molt interessants. Aquesta setmana us hem fet una tria:

De 0 a 6 anys:


Si jo fos un gat, d'Anna Llenas.
Pels més remenuts de casa, un preciós àlbum il·lustrat i una proposta divertida, en forma de joc, que permet als petits jugar a posar-se en la pell dels animals mentre estimulen el sentit visual i coneixen la realitat més immediata del món que ens envolta.
A la plataforma de l’eBiblio podreu fer el préstec d’aquest llibre en el següent enllaç:

https://catalunya.ebiblio.es/opac/id=00126793#fichaResultados



De 7 a 9 anys:

La nena que va salvar els llibres, de Lisa Aisato.
Una història meravellosa, poètica i màgica sobre l’amor pels llibres. L’Anna, la protagonista, té gairebé deu anys i el que més li agrada és llegir. Els llibres són la seva passió i el Monsen, el bibliotecari, s’ha convertit en un dels seus millors amics. Un dia, el seu amic li explica a l'Anna el destí dels llibres que ningú vol agafar en préstec a la biblioteca. Aquests llibres desapareixen, es destrueixen. Però, què passa amb els que viuen dins d'aquests llibres, es pregunta l'Anna, desapareixen també?
A la plataforma de l’eBiblio podreu fer el préstec d’aquest llibre en el següent enllaç:
https://catalunya.ebiblio.es/opac?id=00211963


De 10 a 12 anys:


Em pixo. Traca final, de James Patterson.
Pel protagonista d’aquesta història fer riure mai havia sigut una tasca tan seriosa… Resulta que Jamie Grimm, el protagonista, s’enfronta a un dels reptes més difícils; fer riure. Si fracassa, la biblioteca de l’escola tancarà per sempre… Ho acabarà aconseguint?
A la plataforma de l’eBiblio podreu fer el préstec d’aquest llibre en el següent enllaç:
https://catalunya.ebiblio.es/opac?id=00137045







Coneixements infantils:

El libro definitivo contra el aburrimiento , de  Mercè Iglesias
Si durant aquests dies de confinament t’has quedat sense idees per fer amb els més menuts de casa i la frase que més escoltes és “m’avorreixoooooo!”, en aquest llibre trobaràs la solució!
En aquest llibre hi ha jocs de taula per jugar en família, reptes divertits que posaran a prova el vostre enginy, recursos per entretenir els més petits, tallers creatius pels més curiosos de casa, receptes per fer en família, exercicis per posar-vos tota la família en forma i moltes més propostes que de ben segur que us ajudaran a alleugerir el confinament. A la plataforma de l’eBiblio podreu fer el préstec d’aquest llibre en el següent enllaç:
https://catalunya.ebiblio.es/opac?id=00490615



Cinema infantil:

Grúfal, de Jacob Schuh.
Descobreix l'encantador món del Grúfal i de la seva filla en dues aventures plenes de tendresa i valors, de l'escriptora Julia Donaldson, referent de la literatura infantil moderna. Un ratolí passeja alegrement pel bosc. Té molta gana, així que decideix anar a buscar avellanes per donar-se un bon festí. Pel camí es troba amb una guineu, un mussol i una serp tan famolencs com ell. Els tres el volen convidar a dinar a casa seva, però el ratolí, que no es fia per a res de les seves intencions, molt amablement declina les invitacions perquè ha quedat amb ... el Grúfal! Però, què és un...A eBiblio podreu visualitzar aquesta pel·lícula des d'aquest enllaç:
https://catalunya.ebiblio.es/opac/?id=00475220#fichaResultados

Novel·la juvenil:

La porta dels tres panys (trilogia), de Sònia Fernández-Vidal.
Recórrer els cinc regnes eterns serà l’única manera d’enfrontar-se a l’enemic inesperat que pretén aconseguir el poder dels multiversos. Sortiran victoriosos els personatges d’aquestes aventures quàntiques?
Tres novel·les que barregen per primera vegada aventura i física quàntica, i fan que la ciència sigui accessible per tots els lectors: La porta dels tres panys, La senda de les quatre forces i Els cinc regnes eterns.
A la plataforma de l’eBiblio podreu fer el préstec d’aquesta trilogia en el següent enllaç:
https://catalunya.ebiblio.es/opac?id=00491498

Novel·la:

La única historia, de Julian Barnes.
Ens explica l'aprenentatge vital d'un noi de 19 anys que s'enamora d'una dona que en té 48, defugint les convencions socials i les diferències. Res serà fàcil. Allunyada dels tòpics, tendra i lúcida, És una novel·la extraordinàriament emotiva i profunda d’un dels millors geògrafs del cor humà.
A la plataforma de l’eBiblio podreu fer el préstec d’aquest llibre en castellà en el següent enllaç:

https://catalunya.ebiblio.es/opac/?id=00296014#fichaResultados


Audiollibre:


Torn de Nit, d'Agustí Vehí
La petició d’un informe a càrrec de l’excel·lentíssim alcalde de Vilaclara és el tret de sortida que posa en marxa l’engranatge del torn de nit del cos policial d’aquesta vila de l’Empordà: un seguiment nocturn ple de tasques que, en el decurs d’una setmana, nit rere nit, s’entrellacen entre si, trencant la tranquil·litat de la població i posant-la potes enlaire; tot un retrat de les vicissituds de la vida nocturna policial, amb persecucions, anècdotes hilarants vorejant el surrealisme i uns personatges humans, extremadament humans. Si ho voleu viure, escolteu Torn de nit, tot un vodevil...
A la plataforma de l’eBiblio podreu fer el préstec d’aquest audiollibre en el següent enllaç:
https://catalunya.ebiblio.es/opac/?id=00103772#fichaResultados

Coneixements adults:


Contra el feixisme, d'Umberto Eco
El feixisme és un monstre amb moltes cares i no sempre se’ns mostra en el seu vessant més evident. En cada època, en cada país, el feixisme pren una forma diferenciada, però és fàcil detectar les seves traces, si se les coneix. Fa gairebé vint-i-cinc anys, Umberto Eco advertia sobre aquesta qüestió, que avui ha adquirit una importància cabdal i una urgència inquietant: el feixisme és quelcom més que una amenaça. En catorze punts, el professor assenyala els elements essencials que fan que un discurs porti en el seu si la llavor del feixisme, alhora que ens ofereix unes pinzellades meravelloses de com va viure l'alliberació del seu país quan era un nen.
A la plataforma de l’eBiblio podreu fer el préstec d’aquest llibre en el següent enllaç:
https://catalunya.ebiblio.es/opac/?id=00325610#fichaResultados

Cinema(ficció):


Ariel, d'Aki Kaurismäki
Taisto Kasurinen és empresonat per un crim que no ha comès. En la presó només somia deixar la seva vida i començar una nova fora del seu país. Un dia aconsegueix escapar però les coses no sortiran tal com les havia planejat. Una de les millors obres del seu director, Aki Kaurismäki. A la plataforma de l'eBiblio podreu visualitzar-la en el següent enllaç:
https://catalunya.ebiblio.es/opac/?id=00474619#fichaResultados




Cinema (documental):



Room 666, de Wim Wenders
Durant el Festival de Cannes de 1982, el realitzador Wim Wenders reuneix en una habitació d'hotel a un grup de reconeguts directors i recopilaen aquest documental, l'experiment que va oferir el geni alemany a diversos cineastes. Wenders els formula una simple pregunta:  com és el futur del cinema? Els cineastes: Jean-Luc Godard, Werner Herzog, Yilmaz Güney, Michelangelo Antonioni, Steven Spielberg, Rainer Werner Fassbinder, Chantal Akerman, Susan Seidelman,  Ana Carolina...entre d'altres. A la plataforma de l'eBiblio podreu visualitzar-la en el següent enllaç:
https://catalunya.ebiblio.es/opac/?id=00476820#fichaResultados

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La noche fenomenal, de Javier Pérez Andújar

JAVIER PÉREZ ANDÚJAR (St. Adrià,1965) És un escriptor, que ha escrit tant novel·les com assaig, ha fet de traductor, de redactor de revista, ha participat en programes literaris en TV i ràdio, ha fet d'editor... És un amant de la novel·la popular, en totes les seves manifestacions... Però sobretot, és un escriptor de barri. Sinopsi L'equip d'un programa de televisió dedicat als fenomens paranormals descobreix que uns fets anòmals, fins llavors mai registrats, es fan realitat a la mateixa Barcelona des de la qual emet. Al mateix temps la ciutat és assotada sísmicament per la meteorologia i per la sobtada irrupció de personatges procedents d'una altra Barcelona, que vénen a demanar-los auxili als integrants de La noche fenomenal , que així és com es diu el programa d'aquest grup d'amics. Si no coneixíeu a l'autor abans, aquesta serà una molt bona oportunitat.  La noche fenomenal   és el seu últim llibre, però té d'altres fantàstics: Paseos

Busques un regal diferent? Regala Cultura

 

La memòria de l'arbre, de la Tina Vallès

L'avi Joan era rellotger. «Encara ho sóc!», rondina ell. El rellotger del poble. Li agrada dir que Vilaverd anava a l'hora gràcies a ell. I jo me'l crec. Me'l crec i em pregunto si ara que els avis viuen amb nosaltres, al poble són les cinc quan han de ser les cinc o minut a minut van perdent el temps de vista. La memòria de l'arbre  és un llibre que ens parla del temps i dels records, farcits de detalls, minuciosos, que són els que desenvolupen la història amb els ulls d'en Jan, un nen que ens parla del seu avi i la seva pèrdua de memòria. A l'inici ens trobem amb una cita de Roberto Piumini, l'escriptor i pedagog italià: «Un nen és un lloc ben bonic per viure». I capítol a capítol, la Tina Vallès, ens convida a instal·lar-nos-hi, com si estiguéssim a casa nostra. El 17 d'octubre farem el club de lectura sobre aquest llibre i ens acompanyarà l'autora! Fitxa del llibre: Títol La Memòria de l'arbre / Tina Vallès Autor Vallès, Ti